Jelenlegi hely

Zöld Energia 5 konferencia

Zöld Energia 5. Országos konferencia 2012.06.14-én

A részletes program megtekinthető itt!

 

Az elnökség

 

A Budapesti Üzleti Életben megjelent tudósítás:

Az immár hagyományos, megújuló energiával foglalkozó konferencia a BKIK szervezésében Pest Megye Közgyűlésének dísztermében került megtartásra. A konferencia fővédnöke Szatmáry Kristóf államtitkár, a BKIK elnöke volt, házigazdái dr. Kiss Zoltán a BKIK általános alelnöke, és dr. Szűcs Lajos Pest Megye Közgyűlésének elnöke voltak. A Rendezvény 14 kamarai osztály, szakmai osztály, valamint külső szervezet közreműködésével jött létre a Szolgáltató Tagozat, Faragó Ilona tagozati elnök asszony segítségével.

A konferencia nagy érdeklődés mellett, 80 fő részvételével zajlott. A jelenlévők az ország számos pontjáról érkeztek a budapesti kamarai tagok mellett.

A házigazdák megnyitója után dr. Lenner Áron iparstratégiai főosztályvezető NGM az Aktuális, helyzet, lehetőségek távlatok címmel tartotta meg a nyitó előadást. Majd Tristan Azbej a Fidesz- KDNP Vidékfejlesztési és Környezetvédelmi Kabinet, Fenntartható fejlődés Munkacsoport kabinettitkára adott tájékoztatást.

 

Csapó György BKIK alelnöktől a rendezvény fő szervezőjétől kérdeztük mi volt a konferencia vezérfonala?

A fő téma a megújuló és zöld energiák hasznosításának elterjesztése a magyar önkormányzati szférában és vállalkozásoknál, valamint a kormányzati célok, technikai, technológiai lehetőségek, pályázati- és egyéb források áttekintése és bemutatása.

 

A fentieken túl volt e valamilyen specialitása is az ez évi rendezvénynek?

Most kiemelten foglalkoztunk a meghökkentő, forradalmian új megoldások bemutatásával, azzal a jelmondattal, hogy a”Tudományos fantasztikum lehet, hogy valósággá válik!?”

 

Említsen néhány érdekesebb előadást és témát a széles kínálatból!

A megvalósult fantasztikum témakörben került bemutatásra DR. Egely György fizikus bőröndnyi dobozban működő fúziós reaktora, Friwaldszky Gyula Napfény garázs projektje és egy előadás Dr. Siska Józseftől, melyben a használt autógumiból energiahordozók előállítását mutatta be, Jól illeszkedett a témához az OTIS Felvonó Kft. „Zöld” felvonójának bemutatása is. Hallottunk előadásokat a „Zöldbérleti” szerződésről, kockázati tőkéről, az új ingyenes csodatelefonról, öko-sarokról és az emberi egyészség megőrzéséről, mint megújuló erőforrásról is.

 

Lehet e utólag információt kapni az elhangzottakról?

A konferencia anyaga egy-két héten belül feldolgozva, videó felvételekkel együtt mindenki számára megtekinthető lesz a www.bkik-marketing.hu honlapon.

 

Lesz e folytatás?

Igen, ez a konferencia a szakma megítélése szerint igen színvonalas, és népszerű, az előadói helyekért szinte versenyeznek, így mindig legalább két konferenciára való érdekesség gyűlik össze. Lehetőséget teremtünk azok bemutatására is

 

A videók és az előadási anyagok MEGTEKINTÉSÉHEZ a BKIK  honlapra csatlakozás itt!